Hieronder staan verschillende manieren om via IPTV diverse streams te bekijken. Elke methode heeft zijn voor en nadelen. Ze kunnen uiteraard allemaal geïnstalleerd worden zodat alle functionaliteit zichtbaar wordt.

Methode 1 Kodi Ultimate IPTV

Kodi bied de mogelijkheid voor ondersteuning IPTV. Hiervoor zijn wel een handelingen voor nodig. Uiteraard zijn hier genoeg topics over geschreven maar toch heb ik hieronder dit nog kort beschreven.

De repository staat in de superrepo van Kodi zelf.

Dit gaat via bestandsbeheer en staat hier beschreven. Repositorys. Geeft hier bv de naam Superrepo aan.

Nadat bovenstaande actie gereed is kan de bewuste repo geïnstalleerd worden via system "add-ons installeren m.b.v. zipbestand".

Kies vervolgens de Superrepo, Jarvis,  ALL en installeer de superrepo.kodi.jarvis.all-x.x.x.zip.

Na succesvolle installatie, ga terug en "installeer van Repository". Klik nu op de Superrepo ALL [Jarvis], kies voor "Video add-ons" en kies voor Ultimate IPTV.

De Add-on is geïnstalleerd maar moet verder nog werkend gemaakt worden.

Mocht deze installatie problemen geven dan moet Ultimate IPTV werkend gemaakt worden met een andere aanbieder. Zie hiervoor methode 4 via de repository van "Cazzwall".

Ga helemaal terug naar het hoofdscherm van KODI. De Add-on staat onder Video. Ga na de add-on instellingen. Zie hieronder.

 • Configureren van Ultimate IPTV

  Via rechtermuis kiezen voor add-on instellingen.
  Hier kunnen 5 filters ingevuld worden waarop gezocht kan worden binnen een M3U list.

 • Filter instellingen

  Kies voor een M3U list. Dit blijft altijd een gok.
  Kies b.v. voor een lijst met actuele datum.

 • Zoeken op het Filter

  Bovenaan staat zoeken op alle links voor de Films.
  Nu worden de links afgezocht op Films.

Zoek resultaat

En Viola. We hebben resultaat.

Methode 2 Live Television

Een andere manier om Televisie te kijken is via Live Televisie. Dit is een onderdeel van KODI. Dit staat onder System.

Bovenaan staat Algemeen en rechts daarvan een mogelijkheid om deze te activeren. Activeer deze. Er komt een melding van zoeken naar "PVR Diensten". Als hij aangeeft geen PVR-addon te hebben gevonden, bevestig met "OK". Er komt nu een totaallijst van beschikbare diensten. Kies voor "PVR IPTV Simple Client" en installeer deze.

Deze client moet vervolgens ingesteld worden. Kies voor "Configureren". In het "Algemeen" tabblad moet een URL ingevuld worden bij "M3U afspeellijst URL" .

En nu komt het moeilijke van alles: Waar haal ik deze URL vandaan. Dit wordt meestal een zoektocht op google. En als we er één hebben die gratis is kan hij na verloop van tijd niet meer werkend te krijgen zijn.

Andere mogelijkheid is om hiervoor een betaalde IP provider te nemen. Deze zijn al voor weinig geld per maand te krijgen.

Voor een eenvoudige installatie van een grote aanbieder die tevens een "guide" heeft adviseer ik eens de "Israel" repository te installeren.

Deze staat onder  "Fusion".

Zie onder Repositorys hoe deze te installeren.

Vervolgens via "Add-on Installeren via Zip bestand" kies voor Fusion,  kodi-repos, international en dan de "hebrew-repository.xbmc-1.0.4.zip".

Is de installatie gereed dan weer via system naar installer van repository en kies voor de "XBMC Israel Streaming sites". Kies voor Video-addons en "IsraelLIVE".

Vervolgens wordt de Live-Televisie automatisch geconfigureerd. Op dit moment 1062 kanalen!!!!!

 

Methode 3 Playlist Loader IPTV

Er is ook nog een methode drie. Deze add-on heeft de mogelijkheid om meerdere M3U lists op te slaan in afzonderlijke mappen. Het voordeel hiervan is dat zo dus een Sport of Film map met de juiste M3U list gemaakt kan worden.

Methode 4 TV-Supertuga IPTV

Nog een andere methode is via TV-Supertuga IPTV.

Ga hiervoor weer na "bestandsbeheer". Type de volgende URL in: http://repo.cazwall.com/sc.

Geef hier bijvoorbeeld de naam CAZ aan.

Ga terug en via "Add-ons installeren mbv zipbestand" kies voor de eerder genoemde CAZ.

Kies voor .Repository en vervolgens voor het zip bestand wat daarin staat.: repositor.simplycaz-x.x.x.zip.

Zodra deze geïnstalleerd is terug naar system en via zip bestand installeren.  De repository heet "Simply Caz Repo". Ga naar "Video Add-ons" en installeer TV-Supertuga.

Via Video-addons is hij nu te openen.

 

Methode 5 Live IPTV

Deze staat onder  "Fusion".

Zie onder Repositorys hoe deze te installeren.

Vervolgens via "Add-on Installeren via Zip bestand" kies voor Fusion,  kodi-repos, international en dan de "polish-repository.ramic-x.x.x.zip".

Is de installatie gereed dan weer via system naar installer van repository en kies voor de "Ramic Kodi Add-ons Repository". Kies voor Video-addons en "Live IPTV".

Open de Add-on en kies voor IPTV: iptvlinkss. Hier staan world IPTV adressen tussen. Dus ook nederlandse. Mooi aanbod.

En proberen maar.............