KODI een echte mediaspeler?

Mede8er
VS
Android XBMC

Maakt KODI (XBMC) van uw Android stick een complete flexibele Mediaspeler.?

Of KODI (of een andere mediaspeler voor android) uiteindelijk de huidige Media spelers uit de markt drukt zal de toekomst uitwijzen.

Bekende merken als Mede8er, Popcorn Hour, Eminent, Apple TV, Dune HD TV en Iconbit gaan al wat jaren mee.

Ikzelf heb de Mede8er MED500x2 voor 2 jaar geleden aangeschaft. Een goed stabiel apparaat die ongelovig veel media formaten kan afspelen. Nadeel van deze apparaten is dat er snel weer opvolgers komen die snelle zijn en b.v. ook 3D aankunnen. Vraag is altijd wanneer in te stappen.? Wordt de prijs nog goedkoper.? Wat zijn de voor en nadelen van al deze merken? ........en toen kwam o.a. XBMC/KODI mediaspeler voor Android apparaten. Heb ik dus toch te snel gekocht?

Hoe is het gesteld met de service en worden er wel updates beschikbaar gesteld voor de oudere modellen. Mijn ervaring is dat de eerste tijd wel updates beschikbaar zijn maar naar gelang er nieuwe types uitkomen zal dit sterk afnemen. Want oh ja ......koop liever maar een nieuwe serie.................Voor de fabrikant is dit een simpele afweging. Waarom nog geld stoppen in research en updaten van de oude modellen terwijl nieuwe typen dit reeds hebben.

Gelukkig hebben we internet. Hier is alle informatie wel te vinden. Probeer zelf een afweging te maken wat u allemaal verwacht van een dergelijk apparaat. De technici onder ons hebben hier meestal al wel een goed beeld van en kunnen goed het onderscheid maken tussen deze Mediaspelers maar ook voor de mogelijkheden van b.v. XBMC op de android stick.

Kijk ook eens op Forums. Mede8er heeft b.v. een zeer goed forum.

De complete mediaspelers zijn prima apparaten voor de "niet knutselaars" onder ons.

De modellen kunnen een harddisk ingebouwd hebben of USB 3.0 aansluiting. Ook wifi of vaste ethernet aansluiting zijn vaak aanwezig. De meeste modellen zijn snel in bedrijf te stellen.

Voor de echte doe het zelfer loop je wel snel vast voor wat de mogelijkheden betreft.

Hij doet wat hij doen moet. Films en muziek afspelen. Ook interface naar Internet is aanwezig echter dit valt te vergelijken met een Smart TV. Vaste voorgeprogrammeerde links.

In een thuisnetwerk kunnen bestanden vanaf de computer afgespeeld worden. UPNP instellen, juiste workgroup en alles is op elkaar afgestemd. De draadloze instelling vergt vaak wat meer insteltijd. Gelukkig hebben we daar de manuals voor.

 

De knutselaars onder ons.

Voor de knutselaars onder ons is er geen blijer🙂 gevoel dan het onbeperkt knutselen,aanpassen en updaten van dit soort apparaten. Het voelt als een overwinning als iets na lang proberen het gewenste resultaat geeft. Geduld is hierbij zeer belangrijk.

De Android Stick leent zich dus hiervoor. Gelukkig hebben de echte nerds veel zo niet alles voor ons uitgezocht zodat wij het alleen moeten toepassen. Zo ook XBMC. Kijk maar eens op google. Wikipedia heeft een mooi voorbeeld hiervan.

Zo ben ik dus begonnen aan de Android Stick met het hoge knutsel gehalte.

  • Wikipedia

    Zie verder onder:

    http://nl.wikipedia.org/wiki/XBMC