Smart TV

Smart tv's. Ze worden te kust en te keur aangeboden. In inch formaat groot of klein of HD Ready. Led of Plasma of LCD. Sony, Samsung, Panasonic, Philips en ga zo maar door. Ieder merk heeft zijn eigen systeem met voor en nadelen. Echter ze hebben één ding gemeenschappelijk..... je krijgt er weer een afstandbediening bij met nog meer knoppen. Iets wat de jeugd beter afgaat trouwens.............. Die zijn niet anders gewend..............

Opm. er komen ook steeds meer apps van de diverse merken voor op uw smartphone zodat toch ook hier de bediening verbeterd wordt. Vooral handig als u gelijk alle apparatuur koopt van hetzelfde merk.......................Één van de voordelen van het merk afhankelijke Smart Systeem................

Voorgeinstalleerde pictogrammen waarmee je de betreffende functie aan kunt roepen als Google, YouTube, Twitter, Facebook etc komen binnen handbereik, mits u een internet verbinding aanlegd naar uw tv. Een draadje of draadloos(wifi module).

OPM. wat de fabrikant van de tv er vaak niet bij zegt is dat een wifi module(via USB) voor uw tv een extra investering is. Dit zijn meestal speciale WIFI sticks alleen geschikt voor uw merk televisie. Let hier dus op bij aanschaf. Voor eenzelfde prijs heeft u b.v. ook al een Android Stick.................met mini toetsenbord...............en heel flexibel.

Er zijn natuurlijk ook Smart TV's met ingebouwde Wifi. Ach alles heeft zijn prijs.

Ieder merk Smart TV heeft zo zijn eigen kenmerken. De goedkopere merken hebben een vaste "Smart" indeling waardoor je afhankelijk bent van de software(firmware) van de leverancier van uw toetsel. Wel worden er eens in de zoveel tijd updates ter beschikking gesteld waardoor er weer meer functionaliteit aan uw tv wordt toegevoegd maar ze hebben liever dat u een nieuwe duurdere smart tv koopt die weer iets meer kan als die van u. Ach en in de slaapkamer hing er ook nog geen één............

U loopt vaak achter de feiten aan. De goedkopere Smart TV's zijn niet flexibel.

Natuurlijk zal dit in de toekomst steeds beter opgevuld worden door de verschillende merken. Ook hier wordt wel gekeken naar vraag en aanbod. Ook zullen de prijzen hier steeds scherper worden en de toepassingen uitgebreider. Ook hier stopt de techniek niet en zullen de diverse merken zichzelf willen profileren. Ik denk dat de toekomst voor b.v. de  Led TV zijn uiteindelijke "vorm" nog lang niet heeft bereikt.

Als ik dit verhaal zo terug lees klinkt het dan negatief of Ironisch.........? Ach nee dat was zeker niet mijn opzet. Wel wil ik hiermee aangeven dat de Smart TV zijn naam (nog) niet waarmaakt.

Tuurlijk er gaat een grote HD wereld voor ons open, en valt de bediening best wel mee als er maar niet veel tekst ingetikt hoeft te worden.

Goed voorlichting. Geef bij de aanschaf goed aan wat u verlangt van een Smart TV. Deskundig advies is niet overal vanzelfsprekend.!!!!

  • Diverse systemen van uw smart tv

  • Diverse standaard pictogrammen.